fbpx
Трайна лазерна епилация

Търсене в сайта

Често задавани въпроси за трайна лазерна епилация

Как да се подготвя за лазерна епилация?
За да бъде ефективна процедурата е необходимо космите в областта, която ще се обработва, да НЕ се отскубват в продължение на поне 2 седмици за лицето и шията, и поне 4 седмици за тялото. През този период не е необходимо да оставяте космите да израстват. Те могат да бъдат премахвани чрез избръсване, крем депилатоар, подстригване или чрез всеки друг метод, при който те не се отскубват. В никакъв случай не трябва да се използва епилатор, кола маска, пинсета или друг начин, при който те се отскубват.
Как да се подготвя за непосредствено предстояща процедура?
Необходимо е областта, на която ще се прави лазерна епилация, да бъде старателно и гладко обръсната непосредствено преди, или в най-лошия случай няколко часа преди процедурата. Космите НЕ трябва да се подават над нивото на кожата.
Какво да очаквам от първата си визита в EpiPro?
Първата Ви визита при нас е малко по-продължителна, тъй като включва безплатна консултация и попълване на документация. Консултацията не е задължителна, но пепоръчваме да се възползвате – винаги има какво да научите от нас за процедурите, на които ще се подложите. Документацията ни помага да получим необходимата медицинска информация за Вас, както и Вие да се запознаете в детайли с всички особености на терапията.
По време на първата визита ли се извършва първата процедура?
Да, ние имаме готовност, при запазен час за процедура, да извършим лазерна епилация на желаната от Вас област, веднага след приключването на консултацията.
Болезнена ли е процедурата?
Не. Охлаждаща въздушна струя осигурява максимален комфорт по време на процедурата. Дори да имате известни неприятни усещания, те намаляват при всяка следваща процедура, защото косъмчетата се разреждат.
Има ли възрастови ограничения?
Не. Поради липсата на сериозни и постоянни странични действия, по отношение на кожата и целия организъм, лазерна епилация / IPL® фотоепилация може да се прави във всяка възраст. Въпреки безвредността ѝ, лазерната епилация / IPL® фотоепилацията не се препоръчва при бременни жени, поради липсата на клинични проучвания в тази насока.
Могат ли да се повлияят бели косми?
Единственият работещ вариант за епилация на бели косми е електроепилацията с игла, извършена коректно.
Могат ли да се повлияят руси косми?
За съжаление параметрите, които се използват, за да се направи трайна лазерна епилация са недостатъчни, за да се въздейства върху руси и/или светли косми. В тези случаи препоръчваме окончателна лазерна епилация
Какво да очаквам веднага след процедурата Трайна лазерна епилация?
Непосредствено след процедурата кожата в обработвания участък е зачервена за няколко минути, до около час. В следващите няколко дни са възможни два сценария: една част от космите остават като черни точки, които изчезват за около 2 седмици, а други косъмчета продължават да израстват и опадат без усилие до около 14-я ден за лицето и шията, и до около 28-я ден за област по тялото.
Какъв е интервалът между отделните процедури Трайна лазерна епилация EpiPro?
Обикновено процедурите Трайна лазерна епилация се извършват с интервал от няколко седмици до няколко месеца. Обикновено през този период Вие нямате никакви или почти никакви косми в обработените области.
Възможно ли е с Трайна лазерна епилация космите да изчезнат завинаги?
Да, възможно е. Този ефект се наблюдава при част от по-тъмните и плътни косми и след много на брой процедури. Ако търсите ефект, продължаващ години след малко на брой процедури, насочете се към Окончателна лазерна епилация.
Какви са страничните ефекти при Трайна лазерна епилация?
При правилно подбрани параметри, странични действия практически не съществуват. Най-често се наблюдава зачервяване и слаб оток за минути или много рядко часове след процедурата. Понякога, при по-матова кожа, е възможно да се формират корички на единични места, като много рядко след отпадането им се оформят по-светли или по-тъмни петна по кожата, които преминават без терапия от няколко седмици до няколко месеца.
Вреди ли лазерната епилация на зрението?
Не, по време на процедурата задължително и пациентът, и операторът използват плътно прилепнали защитни очила. Това гарантира, че зрението и на двамата е предпазено.
Вреди ли лазерната епилация на интимната област на детеродните функции на организма?
Не, това е един от популярните митове за лазерната епилация. Лазерът е просто силна светлина, която прониква на няколко милиметра дълбочина в кожата. На практика лъчът не достига до вътрешните органи и няма мутагенно (не предизвиква мутации в ДНК на клетките) или тератогенно (не уврежда плода при бременни жени) действие. Съответно, не е възможно процедурите лазерна епилация на интимна област да въздействат върху детеродни органи или функции на организма.
Как да постъпя, ако забележа нещо необичайно след процедурата?
Едно от големите предимства на лазерната епилация в EpiPro е че тя се контролира от специалисти дерматолози с квалификация и голям опит в лазерната дерматология. Единственото, което е нужно е да ни се обадите веднага, след като забележите, че има нещо което е необичайно.
Какъв е ефектът от Трайната лазерната епилация?
Трайната лазерна епилация е удобен и евтин метод да имате гладка и обезкосмена кожа за няколко седмици до няколко месеца след процедурата.
Възможен ли е парадоксален ефект, т.е. засилване на окосмяването?
Ако преценим, че има такава вероятност във Вашия конкретен случай, ще препоръчаме Окончателна лазерна епилация или въздържане от процедури.
Ще се реши ли проблемът „враснали косми“ след процедурите лазерна епилация?
Да. Дори Трайната лазерна епилация е достатъчна да намали или премахне проблема с врасналите косми. Ако желаете гарантиран ефект, може да се насочите към Окончателна лазерна епилация.

Запитване за свободен час

Това не е потвърждение.

Ще се свържем с Вас чрез телефонно обаждане, за да потвърдим избрания от Вас час или за да Ви предложим друг свободен.

В момента сме доста заети, но ще направим всичко по силите си да Ви предоставим желания час.

Моля, запишете Вашето име
Invalid email address.

Invalid Input
Моля, изберете локация.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Въведете кода Invalid Input

Първото посещение в EpiPro задължително е за консултация. При нас тя е безплатна. Измерваме фототипа на кожата Ви, преглеждаме космите, затова на тази консултация трябва да дойдете с видимо окосмяване в областите, които желаете да третираме.

След това правим тестове в избрани области. По време на тях можете да усетите степента на дискомфорт, ако изобщо има такъв – това е индивидуално. Давате ни обратна връзка как се чувствате. Резултатите от тестовете са важни за нас, за да определим как реагира кожата Ви на използваните параметри на работа с уредите.

По време на консултация ще отговорим на всички Ваши въпроси относно процедурите, подготовката за тях, какво да очаквате непосредствено след процедура, няколко месеца по-късно, колко време ще продължи целият курс процедури и колко на брой се очаква да бъдат те до достигане на окончателен ефект.

Нашите служители ще Ви информират какви са цените и текущите промоции, от които можете да се възползвате. Заплащането на процедурите става в брой, по банков път – чрез банков превод, на ПОС терминал или чрез PayPal. Предлагаме и възможност за разсрочване на плащанията чрез наш партньор. Кандидатства се на място при нас.

EpiPro София

кв. Лозенец, ул. Любата 12, оф. 4
🕔 Работно време: 
Понеделник 10:00 - 18:00 ч.   
Вторник 11:00 - 19:00 ч.
Сряда 08:30 - 19:00 ч.
Четвъртък 11:00 - 19:00 ч.
Петък 08:30 - 19:00 ч.
Събота 09:00 - 17:00 ч.
Неделя почивен ден
Тел.            +359 886 092 944

EpiPro Стара Загора 

ул. Цар Калоян 18 - партер
🕔 Работно време: 
Понеделник  10:00 - 19:00 ч.
Вторник 10:00 - 19:00 ч.
Сряда 10:00 - 19:00 ч.
Четвъртък 10:00 - 19:00 ч.
Петък 10:00 - 19:00 ч.
Събота 10:00 - 18:00 ч.
Неделя почивен ден
Тел.              +359 887 077 307
                     +359 883 918 802

Уеб дизайн М-Дизайн Студио